Nordplus

Elever Klar Til Tur På Indlandsisen Næsten Titanic
Isblokke Og Isgrotter På Indlandsisen

Danske hf-elever besøger Grønland

Snescooter, hundeslæde, indlandsisen, nordlys og moskusoksesuppe har været blandt de kæmpe oplevelser, som de danske elever har med hjem i bagagen.

Eleverne er imponerede over den smukke og rå Grønlandske natur og meget anderledes kultur, som de har fået lov at opleve på besøg hos deres grønlandske venskabsklasse.

Nogle elever fortæller, at det er det smukkeste de har oplevet.

De 14 danske elever læser 3-årig hf ordblindelinje på Hf og VUC Roskilde-Køge og i januar havde de besøg af de 20 grønlandske elever fra GUX Aasiaat Gymnasium, som boede privat hos de danske elever. Nu var turen kommet til et genbesøg, hvor de danske elever fik lov til at opleve det grønlandske skolesystem og hverdagsliv på tæt hold. De boede på kollegium med de grønlandske elever, gik i skole sammen, lavede mad og fik prøvet kræfter med den på en gang smukke og barske natur.

Turen er støttet af Nordplus Junior og har været en unik oplevelse for både danske og grønlandske elever, der har knyttet meget tætte bånd på kort tid.

Læs artiklen om elevernes oplevelser i Grønland

Seks Deltagere Nordplus Helsinki
Oliver Alberte Skriver Julie På Hundeslæde

At skabe en ny identitet i et nordisk land

Fire uddannelsesinstitutioner fra fire forskellige nordiske lande er i fuld gang med at udvikle nyt fælles undervisningsmateriale om identitet sammen med deres tosprogede voksne kursister. At forstå hinanden er en konstant udfordring, men kursister og undervisere er vilde med projektet.

Læs mere om vores projekter igennem Nordplus

My Nordic Identity - Besøg i Helsinki

 

Ansigt til ansigt - Besøg i Grønland

Nordplus

;