Kontakt os
Hvordan foregår en individuel kompetencevurdering?
Indledende samtale
På baggrund af din henvendelse afklarer vi i fællesskab præcis, hvad der skal vurderes, samt hvordan du bedst kan dokumentere dine kompetencer. Vi hjælper dig derudover med at finde lærerplanen for det fag du ønsker at blive vurderet i.
Indsamling dokumentation
Herefter skal du i gang med at udarbejde et CV, der beskriver både dine uddannelsesmæssige kompetencer og dine erfaringer og kompetencer fra andre sammenhænge.
Sammen med CV’et skal du fremlægge konkret dokumentation for kompetencerne, fx i form af en udtalelse fra en arbejdsplads, en bekræftelse på kursusdeltagelse fra aftenskole, eller lignende.
Dokumentationen skal vise at dine kompetencer lever op til de konkrete faglige mål i de fag, som kompetencevurderingen skal omfatte. Studievejlederen vurderer indledningsvist ud fra din dokumentation om der er tilstrækkeligt grundlag til at gå videre med en egentlig vurdering af dine kompetencer i faget/fagene.
Vurderingen af dine kompetencer
Selve vurderingen af dine kompetencer foretages af en faglærer fra Hf og VUC Roskilde-Køge. I visse tilfælde kan faglæreren bruge test, opgaver og samtale til at vurdere dine kompetencer.
Afslutning af kompetencevurderingen
Hvis dine kompetencer vurderes at svare til målene for faget eller fagene, udsteder Hf og VUC Roskilde-Køge et kompetencebevis, som er sidestillet med et enkeltfagsbevis (men dog uden karakter).
Der kan enten være tale om en hel kompetencegodkendelse eller en delvis godkendelse. Delvis kompetencegodkendelse vil typisk være i fag med både skriftlig og mundtlig dimension. Hvor den mundtlige kan være godkendt, mens den skriftlige ikke er godkendt eller omvendt.
Vurderes det, at kompetencerne ikke kan anerkendes, modtager du et skriftligt afslag med begrundelse samt en klagevejledning. Vi vil derudover tilbyde dig en vejledningssamtale om hvordan du kan opnå de manglende faglige kompetencer.