IMG 2688

Dansk som andetsprog på Hf

Til dig der ikke dansk som modersmål

Har du brug for at blive bedre til dansk for at få en uddannelse eller for at komme ud at arbejde, så kan du læse dansk som andetsprog på hf. Dansk som andetsprog A er samme niveau som dansk A og er en del af en fuld hf. Vi har dansk som andetsprog på C, B, A niveau og hvert niveau afsluttes med en eksamen.

 

I undervisningen er der fokus på, at du bliver bedre til dansk både mundtligt og skriftligt og får udvidet dit ordforråd. Du skal arbejde med litteratur, sprog og medier.

 

Du skal analysere tekster og skrive forskellige slags opgaver. Du kommer også til at lære noget om litterære perioder fx romantikken og det moderne gennembrud.

 

Når du har eksamen i dansk som andetsprog A, kan du komme ind på de samme uddannelser som du kan med dansk A. Dansk som andetsprog ækvivalerer dermed dansk A.

Luminita Munteanu Fra Moldova

Luminita Munteanu, 29 år, læser dansk som andetsprog på hf. Hun kommer fra Moldova og har været i Danmark i 8 år.

Åbner mange muligheder at lære dansk

Det åbner mange muligheder at blive god til dansk. Hvis du planlægger at bo her i lang tid , måske for evigt så er det en god investering. Jeg vil råde andre til at tage den chance det er at få en uddannelse, vær nysgerrig og lær fra andre.

Jeg vil gerne uddannes til kontorassistent og arbejde med regnskab. Jeg er rigtig glad for matematik.

Jeg har mange danske bekendte og venner. Nu da jeg læser dansk som andetsprog hjælper det mig endnu mere til bedre at kunne tale dansk og integreres.

Vi har det hyggeligt og sjovt med lærerne

Lærerne er gode til at forklare det langsomt. Vi har det godt med lærerne og hyggeligt og sjovt. Vi taler rigtig meget om nyheder og samfundet samtidig med det faglige som noveller og digte. Jeg får bedre selvtillid og mere sikkerhed i at tale korrekt, siger Luminita.

Vi føler os trygge på holdet, da alle kommer fra et andet land. Du lærer dansk step by step, og der bliver hele tiden bygget ovenpå. Vi arbejder med grammatik og udtale.

Se vores andre uddannelser

;