Elever på egne ben med Erasmus+

Med Erasmus+ midler sender Hf og VUC Roskilde-Køge eleverne på studieture og de kommer hjem med styrket selvtillid og bedre sammenhold i klassen.

Det giver mening at sende unge mennesker ud i verden og lære den bedre at kende. Netop i den verden vi har i dag med så mange udfordringer med demokrati, krig i Europa og klimakrise, der giver det mening at lære af hinanden, at skabe venskaber og relationer på tværs,” siger uddannelsesleder Sune Stick.

Mira Foran East Side Gallery
Mira Rieck Larsen Foran Brandenburger Tor

Historisk sus i Berlin

Styrker fællesskabet

Mira Rieck Larsen læser hf og har været på studietur til Berlin. Eleverne og deres to lærere var med toget og de mange timer sammen allerede der gjorde, at eleverne kom tættere ind på livet af hinanden.

Vi boede 5-6 personer sammen på værelserne på vores Hostel. Man lærer at samarbejde og ser nye sider af sine klassekammerater, hvem står tidligt op eller hvem kan finde vej. Det var en rigtig sjov og hyggelig tur med en masse gode kulturelle oplevelser. Vi fik guidede ture, var på museum og i samfundsfag lavede vi analyser af bydele.

Vi fik et nyt syn på det vi ved og lærer i undervisningen. Pludselig står man der fysisk og får set det med egne øjne, siger Mira Rieck Larsen, 20 år, der læser hf og bliver student til sommer.

RSS Sune Stick

Ikke alle tør ringe efter en taxa

Ifølge Sune Stick er studierejserne vigtige for de elever, der er særligt udfordret med ordblindhed eller andre diagnoser.

"Det kan virke som en helt naturlig ting for nogle mennesker at rejse og finde rundt og ringe efter en taxa. Men for andre kan det virke uoverskueligt eller skræmmende også hvis man ikke kan læse. At komme ud i verden er ikke bare at rejse. Det er at komme hjem med viden og handlekompetencer til at begå sig sammen med andre i nye kontekster, at kunne koble sproglighed med visuelle forståelser, at forstå den mangfoldighed vi lever i og at "kunne selv", siger Sune Stick.

Pizza Bagning

Pizzabagning i Rom

Mille Thorup Jensen, 18 år, mener at studieture er et must for alle hf-klasser og gerne meget tidligt i uddannelsen.

 Vi fik set en masse flotte ting i Rom og havde et tætpakket program og gik 25.000 skridt om dagen. Vi var også på vulkanen Vesuv og til gladiatorkamp. Vi kom meget tættere på hinanden i klassen, og fik snakket med nogle af dem man måske ikke lige får talt med hver dag.

Nu tør piger og drenge at tale sammen

”Der er kun 6 drenge i klassen og 20 piger, så de har som regel holdt sig i deres egen lille gruppe. Men det blev der lavet om på i Rom og alle har sagt at det var en virkelig god tur og efter vi er kommet hjem snakker vi mere sammen på kryds og tværs. Mit gode råd til andre elever der skal afsted er: vær åbne alle sammen, giv den en skalle med at være positiv, omstillingsparat og åben for nye ideer.

Fra Studietur Berlin

Se video - vi elever ud i verden

;