Kia Fra Køge

Hf-enkeltfag

 

Den mest fleksible studentereksamen

Hf-enkeltfag er en fleksibel uddannelse og for dig, der vil læse en hel HF, men gøre det i dit eget tempo.

Det kan også være du mangler et eller flere fag for at komme ind på en bestemt uddannelse, eller måske vil du afslutte en afbrudt gymnasial uddannelse.

 

Tilmelding til Hf-enkeltfag foregår enten via webshop eller via vejledningen.

 

Du kan starte i både i januar og i august.

 

På Hf-enkeltfag skal du betale et deltagergebyr for hvert fag, du vælger at tilmelde dig.

 

Når du fuldfører en fuld Hf-eksamen eller pakke, har du mulighed for at få pengene tilbage, som du har betalt for fagene.

VUC Studenterkorsel 2021 0034
IMG 3953

Byg din egen hf

HF-enkeltfag er det rigtige valg, hvis du vil have en studentereksamen, men har brug for fleksibilitet.

Måske har du små børn eller fuldtidsarbejde? Eller du er måske eliteidrætsudøver uden mulighed for at passe et normalt skoleskema?

Du kan tage en hel HF-eksamen eller nøjes med de fag og niveauer, du har brug for. Begge dele kan kvalificere dig til videre uddannelse. 

Du kan frit sammenstykke enkeltfagene efter egne ønsker og behov. Du kan også læse hf som selvstudie.

Halvt år eller helt år

Vores hf enkeltfag er bygget op af fag på halvårshold eller helårshold. Det betyder, at du kun skal koncentrere dig om få fag ad gangen og kan fordybe dig i dem. Dine eksamener er også fordelt på både vinter og sommereksamener.

DSC 3755 Final 2000Px

Karriere og fremtid

HF giver adgang til 69 forskellige korte- og mellemlange videregående uddannelser. Se hvilke videregående uddannelser her. 

 

Når du læser hf-enkeltfag, får du mulighed for:

  • At forbedre dine kvalifikationer i udvalgte fag.
  • At tage de sidste fag for at komme ind på en videregående uddannelse (hvis du fx allerede har nogle fag fra tidligere uddannelse).
  • At forbedre dine muligheder for at komme ind på et studie.
  • At læse flere enkeltfag senere hen, så du får en hel hf.

 

DSC05046
Viola Solberg

2-årig hf

Den 2-årige HF kan være et alternativ til Hf-enkeltfag. Hvis du fx kommer direkte fra folkeskolen. På 2-årig HF er der fokus på stærke fællesskaber, læring er i højsæde, og du får en fast klasse . Efter 2 år får du huen på, og kan søge videre i uddannelse. 

Gå til 2-årig hf

Marwa

Vil gerne være bioanalytiker

”Jeg vil gerne være bioanalytiker, fordi jeg gerne vil hjælpe mennesker. Min store drøm er at blive ansat på Novo Nordisk,” siger Marwa Hashimi, 33 år, der læser hf enkeltfag.
Hun har læst på Hf og VUC Roskilde-Køge i 2 år og kommer oprindelig fra Afghanistan.
”Jeg er super glad for at gå i skole, og synes det er dejligt med gratis tilbud om lektiehjælp her på Hf og VUC Roskilde-Køge. Lærerne er så søde og vi har det godt sammen på holdene. Det er hyggeligt og sjovt. Jeg var bange for, at mine medstuderende så mig som anderledes på grund af min udtale og at jeg er udlænding, men sådan er det slet ikke. Alle er lige, det er virkelig rart. Jeg arbejder i en vuggestue, men egentlig ville jeg helst bare gå i skole hele tiden,” siger Marwa Hashimi og griner.

Vores undervisningssteder

Calendar
Åbent hus
;